Örökbefogadás

Egy állat örökbe adása is egy felelős döntés eredménye, épp úgy, ahogy az örökbefogadás. Ezért minden örökbe adáskor nagyon körültekintően járunk el. Fontosnak tartjuk, hogy a leendő gazda vagy család minden szempontból alkalmas legyen az adott kutya tartására. A legfontosabb szempontok a következők:

  • kutya/macska tartására alkalmas ház,lakás, egyéb körülmények (pl. kerítés, szomszédok, más háziállatok, allergia, stb).
  • kutya/macskatartás költségeinek ismerete, illetve fedezni tudja-e az örökbefogadó.
  • mit tudnak nyújtani a kutyának/macskának, pl. séta, kutyaiskola, kirándulás, stb.
  • alkalmasság a kutya/macska tartásra, pl. van-e elég ideje rá, tudja, hogy kell nevelni a kutyát vagy hajlandó kutyaiskolába menni, kutyakiképző segítségét kérni.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy végleges döntés előtt a kutya/macska és leendő családja személyesen találkozzanak. Nem támogatjuk, hogy ha valaki egy fénykép alapján beleszeretett egyik kutyánkba és azonnal örökbe szeretné fogadni, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy élőben is meg lesz az összhang.

Minden kutyát/macskát előzetes egyeztetés, ismerkedés után adunk örökbe. Minden állatot örökbefogadási szerződéssel adunk örökbe, mely az állat védelmét szolgálja. Az örökbe adás során tájékoztatjuk a leendő gazdákat a kutya/macska minden olyan tulajdonságáról, problémájáról, amelyről tudunk. Ha kiderül, hogy mégsem olyan a kutya, amilyet a gazdik szerettek volna és nem tudjuk közösen megoldani a felmerült problémákat, akkor visszakerül gondozásunkba (ezt a szerződés is tartalmazza). 

Szeretnénk minden gondozásunkba levő kutyának és macskának a lehető legjobb gazdit megtalálni!

Ha bármi kérdésed van az örökbefogadással kapcsolatban, küldj üzenetet!

ceglédi menhely
Back to top